Rolstoeltouringcar

Een rolstoeltouringcar komt van pas als u meerdere rolstoelgebruikers en begeleiders of medepassagiers wilt vervoeren. De ideale oplossing voor bijvoorbeeld het dagje uit van de bewoners van het verzorgingshuis. Gaat het om maximaal vier rolstoelers en een enkele begeleider, dan kunt u beter een rolstoeltaxi huren.

Rolstoeltouringcar op maat

De inrichting van de rolstoeltouringcar wordt voor uw rit volledig op maat aangepast naar het aantal rolstoelers dat meegaat. Hoe meer rolstoelen, des te minder plaats voor medepassagiers en begeleiders. Vanzelfsprekend is deze speciale bus uitgerust met een hydraulische rolstoellift, en wordt elke rolstoel stevig vastgezet met speciale rolstoelklemmen.

Onze klanten

Verzorgingshuizen, stichtingen als Het Dorp in Arnhem, reisbureaus en scholen met rolstoelgebruikers, revalidatiecentra: een rolstoeltouringcar wordt gehuurd door iedereen die mensen in een rolstoel wil vervoeren. Voor een gezellig en ontspannen dagje uit, een meerdaagse vakantie of bijvoorbeeld voor breng- en haalritten naar evenementen, concerten, theater.

Uw chauffeur

Uw chauffeur is uw gastheer of gastvrouw. Hij (zij) is verantwoordelijk voor het verloop van de dag, rit of reis. Haalt kaarten bij de kassa, zorgt dat het gezelschap op tijd bij het restaurant is. Noem maar op. Huurt u met enige regelmaat een touringcar, dan kunt u uw voorkeur voor een chauffeur aangeven.

Uw chauffeur heeft de opleiding Rolstoelvervoer gehad. Dat is te merken aan de aangepaste rijstijl: rustig, langzaam over drempels en door bochten, niet abrupt remmen. De opleiding besteedt veel aandacht aan veiligheid en de bejegening van zijn passagiers. De training Levensreddend Handelen wordt jaarlijks herhaald voor al onze chauffeurs.

Interesse?

Heeft u een rolstoeltouringcar nodig? Vraag een vrijblijvende offerte.
Vraag offerte aan

Onze klanten