Museumboerderij De Grote Glind Barneveld

Historie boerenleven en rondritPrachtig gelegen tussen de landerijen van Barneveld en Scherpenzeel ligt museumboerderij De Grote Glind. In een echte boerderij van meer dan 100 jaar met Blaarkoppen als vee, verzamelen vier generaties lang al spulletjes uit grootmoeders tijd. Dat gaat van koffiemolens tot een verzameling tractoren, die zie je niet overal! Maar ook andere oude landbouwwerktuigen, klassieke auto’s, een tredmolen en allerhande gebruiksspullen van vroeger. Bij mooi weer wordt er zelfs ook maïs gemalen met een stationaire motor. Dan is er flink leven in de brouwerij.

Het is een hartelijke familie waar je terecht komt. Schoondochter Manon bakt nog zelf de lekkerste appeltaart uit Barneveld en wijde omgeving en oma rijdt nog wekelijks op haar oldtimer trekker over het land. Waar vind je dat nog?

Vanuit uw opstapplaats rijden we via een mooie route naar Museumboerderij De Grote Glind in Barneveld waar u bij aankomst wordt ontvangen met 1 x koffie of thee met huisgemaakte appeltaart. Tijdens de koffie volgt er een welkomstpraatje en krijgt u enige uitleg over het museum. Daarna kunt u op eigen gelegenheid bezoek brengen aan het museum.

De collectie is verdeeld over verschillende schuren die op het erf staan. De bovenverdiepingen zijn alleen bereikbaar via de trap en zijn geschikt voor mensen die goed ter been zijn. Voor mensen die de bovenste verdiepingen niet kunnen bezoeken liggen er fotoboeken om de collectie te bezichtigen. U zult versteld staan wat ze allemaal verzameld hebben.

Museum De Grote Glind, gelegen tussen Barneveld en Scherpenzeel, is een bezoek zeker waard!

Tijdsduur: 13.00 uur – 17.00 uur

Inclusief:

  • Entree, welkomstpraatje en plattegrond
  • 1 x koffie of thee met huisgemaakte appeltaart
  • Vervoer per touringcar

Vraag offerte aan

Onze klanten